Citrons ūdenī = citrons dvēselē? • IZAICINĀJUMS

"Rīta kafija? Ko tu! Labāk glāzi citronūdens!"

Gan jau tu man pievienosies faktā, ka neskaitāmas reizes mūsu redzeslokā ir iekrituši dažnedažādākie blogu, žurnālu u.c. veida raksti par to, cik ļoti cilvēka organismam labs ir ūdens, kam pievienotas ripiņas svaiga citrona. Pāris dienas atpakaļ izlasīju vēl vienu informējošu bloga ierakstu, kas sola brīnumainas, pat sajūtamas pārmaiņas pašsajūtā, ja šo dzērienu lieto katru rītu 2 nedēļu garumā. Sāku spicēt ausis...

Ķēros pie padziļinātākas izpētes & konstatēju, ka šādā veidā bagātināts ūdens patiešām sniedz organismam ļoti daudz labu lietiņu, ko bieži vien cenšamies iegūt citos veidos, piemēram, tā vietā lietojot vairumu citu produktu vai pat zāles. Vēlos jūs iepazīstināt ar savām jauniegūtajām zināšanām.
.....


UZLABOJAS GREMOŠANA  
Citronā esošā skābe palīdz kuņģim labāk sagremot uzņemto pārtiku. Citrons nomierina vēdera sāpes un samazina apetīti.

DETOKSIKĀCIJA.
Pētījumi pierāda, ka, dzerot citronūdeni, ķermenī samazinās toksīni, kas nonāk mūsu ķermenī caur ēdienu un pat elpošanu. 

IMŪNSISTĒMAS STIPRINĀTĀJS.
Citronā ir ļoti daudz C vitamīna, kas palīdz cīnīties ar saaukstēšanos un attur to no ciemošanās mūsu organismā.

UZLABOJAS SMADZEŅU FUNKCIJAS & AKNU DARBĪBA.
Ūdens, kam ir pievienots citrons, uzlabo atmiņu, kā arī palīdz aknām filtrēt laukā mūsu ķermenim nevajadzīgo.

UZLABOJAS pH LĪMENIS ORGANISMĀ.
Citronūdens palīdz samazināt ķermenī esošo skābumu. pH līmenis uzlabojas un nostabilizējas, kā arī nostiprinās kauli, muskuļi un samazinās risks iegūt sirdstrieku.

ATTĪRĀS ĀDA.
C vitamīns palīdz samazināt grumbas un ādas pigmentus. Citronūdens no asinīm iztīra arī toksīnus, tādā veidā padarot ādu viendabīgāku un veselīgāku.

UZLABOJAS ELPA.
Ūdens un citrons ir dabīgs mutes atsvaidzinātājs un palīdz pat cīnīties ar zobu sāpēm.

NOSTABILIZĒJAS ĒŠANAS RITMS & SAMAZINĀS SVARS.
Pektīns, kas atrodas citronā, vislabāk rada sāta sajūtu, tādā veidā samazinot uzņemto kaloriju skaitu. Starp citu, ir pierādīts, ka tie, kas dzer citronūdeni, ātrāk zaudē svaru!

ENERĢIJAS AVOTS.
Glāze atspirdzinoša citronūdens ir lielisks veids, kā jau no paša rīta iegūt tik ļoti nepieciešamo enerģijas lādiņu.

NERVU SISTĒMAS BALANSĒTĀJS.
C vitamīns ir viena no pirmajām lietām, kas var sniegt miera devu trakā dienā. Kā jau iepriekš minēts, citrons ir šī vitamīna lielākais nesējs.


.....

Pie sevis papriecājos & nodomāju...
Ja jau pavasaris tik strauji pietuvojies, kāpēc gan neiepriecināt arī savu ķermeni & nepamēģināt, vai tas tiešām strādā?!
Tā, lūk! Esmu pieņēmusi 2 nedēļu izaicinājumu savu rītu sākt ar atspirdzinošu citronūdeni!

Pirmās atsauksmes par to, kā man ir veicies & kā vai es jūtu uzlabojumus kādā no iepriekš pieminētajiem aspektiem, publicēšu rakstiņā tieši pēc 1 nedēļas, kā arī savā Facebook lapā ŠEIT
Kļūstam svaigi kā ārā, tā arī iekšā! :)

No comments:

Post a Comment